Ieri, 23 august, poliţiştii băimăreni au fost sesizaţi cu privire la comiterea unui furt din locuinţă. Unui bărbat domiciliat în Baia Mare, care şi-a lăsat uşa de acces în locuinţă neasigurată, i-a fost sustras telefonul mobil şi suma de 100 de lei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt şi desfăşoară activităţi de cercetare şi documentare în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

Pentru prevenirea şi combaterea unor astfel de furturi, poliţiştii maramureşeni de prevenire şi combatere a criminalităţii desfăşoară campania de prevenire şi informare Neglijenţa – invitaţie deschisă la furt. Peste 3 000 de maramureşeni au fost informaţi cu privire la adoptarea şi respectarea unor reguli preventive minime pentru reducerea riscului victimal referitor la infracţiunile de furt din locuinţă, camere de hotel, societăţi comerciale şi furturi din auto.

Pentru siguranţa locuinţei dumneavoastră poliţiştii vă recomandă:

Ţineţi uşa de acces în locuinţă încuiată permanent, chiar şi atunci când sunteţi acasă!
Când părăsiţi locuinţa, chiar şi pentru scurt timp, închideţi toate ferestrele, inclusiv uşa de la balcon !
Nu lăsaţi cheia sub preş !
Nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute care sună la interfon, folosind diferite pretexte sau al acelora care încearcă să intre odată cu dvs. !
Când părăsiţi locuinţa pe timpul nopţii, lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune!
Nu postaţi pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţineţi în casă bunuri de valoare!

Citește și

loading...