- 6934 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
- 64 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
- 2142 pacienți vindecați;
- 276 pacienți internați în spital;
- 17 pacienți internați la ATI, din care şase pacienți intubați;
- 1296 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
- 1507 persoane carantinate;
- 34.052 teste efectuate până în prezent;
- 5 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
- 234 persoane decedate de la începutul pandemiei;

Menționăm că toate datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări

Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au executat, în ultimele 24 de ore, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 68 de misiuni.

Cele 94 de efective angrenate au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice, la verificarea respectării de către persoane a măsurii de carantinare/izolare la domiciliu sau în locația declarată, la verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin legislația în vigoare, la verificarea respectării de către persoane a măsurii de izolare la domiciliu sau în locația declarată, la respectarea normelor de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară.

La TELVERDE 0800 800 165 a fost primită o sesizare cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care este în verificare la instituțiile abilitate.

Au fost utilizate 29 mijloace de mobilitate pentru executarea misiunilor. În perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 23 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, dar și o persoană care nu a respectat măsura de carantinare la domiciliu sau în locația declarată.

Au fost verificați cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioadă stării de alertă peste 40 de agenți economici. S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 30000 lei.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, să păstreze distanța fizică de protecție sanitară, măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști, regulile stabilite în localitățile carantinate zonal.

Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru prevenirea, limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și