Ieri, 11 august, poliţiştii maramureşeni au desfăşurat activităţi în vederea identificării şi tragerii la răspundere a persoanelor care deţin, transportă şi comercializează ţigări de contrabandă.

Astfel, poliţiştii Biroului de Combatere a Contrabandei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au verificat mai multe persoane fizice şi agenţi economici de pe raza localităţilor Baia Mare, Seini şi Mireşu Mare iar cei de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Mare au întreprins activităţi similare în Piaţa Izvoare şi în zona cartierului Vasile Alecsandri din municipiu.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au întocmit cinci dosare penale pentru fapte de contrabandă prevăzute şi pedepsite conform articolului 270 din Legea 86/2006 şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 5 000 de lei.

De asemenea au fost ridicate în vederea confiscării 552 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Cercetările continuă iar la finalizarea lor vor fi dispuse măsuri legale.

Citește și

loading...