Tot județul Maramureș apare și la capitolul despăgubiri, în total statul alocand suma de 3710 lei cu titlul de despăgubire pentru exploatația afectată din județ.

La nivel național, la acest moment Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 244 de localități din 26 de județe, cu un număr de 530 de focare (dintre care cinci focare în exploatații comerciale și două focare în exploatații de tip A). În 11 județe, anunță ANSVSA, au fost diagnosticate doar cazuri la mistreți. De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017, și până în prezent, au fost eliminați 652.007 porci afectați de boală și au fost diagnosticate 3.288 de cazuri la mistreți.

Cre[terea porcilor trebuie să se facă doar în spații închise, fără posibilitatea de a veni în contact cu porci din alte exploatații, cu porci mistreți sau cu proprietari care dețin porci domestici. Nu în ultimul rand, nu hrăniți animalele cu resturi alimentare/lături/spălătură provenite de la carnea de porc gătită în familie. Dacă există vânători în familie care aduc carne de mistreț, sub nicio formă nu trebuie dată porcilor apa provenită de la spălarea cărnii sau resturi de carne.


Preluare: axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și