Ieri, între orele 14.00 – 20.00, poliţiştii oraşului Seini au acţionat pe D.J. 109 I şi pe D.E. 58 pentru depistarea persoanelor care transportă ilegal material lemnos. În cadrul acţiunii au fost verificate mai multe autovehicule care transportau lemn. Astfel, poliţiştii au identificat un bărbat de 39 de ani, care transporta cu o remorcă peste 28 mc de lemn, fără a deţine documentele legale necesare.

Conform prevederilor Legii 171/2010, poliţiştii au dispus confiscarea materialului lemnos şi sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu amendă în valoare de 7 000 de lei.

Şi poliţiştii din Vişeu de Sus au acţionat ieri pe raza de competenţă pentru identificarea persoanelor care efectuează transporturi de material lemnos fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de legislaţia în domeniu. Astfel, pe strada Dragoş Vodă din oraş, poliţiştii au oprit pentru control un autovehicul care transporta cherestea de esenţă răşinoase. Deoarece conducătorul auto, un bărbat de 45 de ani din Vişeu de Jos, nu a putut prezenta avizul de însoţire a materialului lemnos sau alte documente legale, a fost sancţionat cu amendă în valoare de 4 000 de lei iar lemnul transportat a fost confiscat.

Citește și

loading...