La polul opus, frigul de la munte pare să taie din romantism. Locuitorii din Braşov sunt pe ultimul loc în topul celor care sărbătoresc Ziua îndrăgostiţilor.

- Felătain ce?
- Valentine’s Day! Adică Sfântul Valentin.
- E sărbătoare, cruce cu roșu în calendar? E cruce cu negru?
- Nu, e ziua îndrăgostiților.
- Toți îndrăgostiții s-au născut pe 14? E ziua lor?
- Atunci își sărbătoresc iubirea.
- No, păi și în restul zilelor se bat, sau ce?
- Nu, dar atunci își fac cadouri frumoase.

Cei mai interesați de cadourile frumoase de Valentine’ s Day sunt dobrogenii. O analiză picodi.com plasează Tulcea pe primul lor în topul celor mai romantice județe din România. Urmează locuitorii din Vaslui și cei din Maramureș.

- Noi, maramureşenii, suntem aşa mai calmi, mai drăguţi, mai dulci.

La polul opus, locuitorii din municipiul București și județele Galați și Brașov par total dezinteresați de sărbătoarea dragostei. Topul județelor romantice a fost realizat în funcție de căutările pe internet.

Ioana Ciurlea, jurnalist Digi24: Concret, a fost analizat în ce județe ale țării au fost cele mai multe căutări pe internet ale unor cuvinte care au legătură cu ziua îndrăgostiților, iar cuvintele cheie luate în considerare au fost "flori", "valentine’s day", "cină romantică" sau "arătarea dragostei".

Ce cadouri ar vrea să primească femeile de Valentine’s Day
Studiul la care au participat aproape 6.500 de îndrăgostiți arată că atunci când vine vorba de cadouri, 41% dintre femei sunt fericite dacă primesc flori de Valentine’s Day. Ar fi încântate și de parfumuri, bijuterii, haine şi cosmetice.

În ciuda vânzărilor spectaculoase de ursuleţi de pluş, femeile nu sunt impresionate dacă primesc un astfel de cadou de ziua îndrăgostiţilor.

În schimb, bărbații apreciează mai mult jucăriile pufoase, dar preferă electronicele sau parfumurile. Dincolo de cadouri, pentru cele mai multe femei, Valentine’s Day trebuie să se încheie cu o cină la restaurant. În schimb, cei mai mulţi bărbaţi ar vrea să iasă la film cu partenera de viaţă. Iar 18% dintre ei ar alege alt mod pentru a-și exprima afecțiunea.

Citește și

Herodot Grup Sighet