De altfel zilnic se dau amenzi maramureșenilor care sunt prinși fără mască în spații închise sau în alte locuri. controalele fiind făcute 24 de ore din 24.

În ultimele 24 de ore echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au executat, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 83 de misiuni. Cele 94 de efective angrenate au acționat la menținerea ordinii și siguranței publice, verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin legislația în vigoare, respectarea normelor de igienă, de protecție individuală și de distanțare fizică.

„În perioada executării misiunilor a fost depistată, identificată și sancționată contravențional o persoană care nu a respectat măsurile de protecție individuală stabilite în perioada stării de alertă. S-a procedat la verificarea respectării măsurilor stabilite la peste 40 de agenți economici. Au fost aplicate, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de 2000 lei. La acțiunile comune desfășurate în cursul zilei de ieri a fost sancționată contravențional cu suma de 5000 lei o persoană fizică pentru nerespectarea procedurilor și protocoalelor medicale stabilite. Prin punctele de trecere a frontierei de stat au intrat ieri în țară 479 maramureșeniȚ, precizează Prefectura Maramureș.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită în continuare maramureșenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști.

Citește și

loading...