Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 2 iulie, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului Rostaş Zoltan, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de tâlhărie şi furt calificat. La aceeaşi dată faţă de inculpat a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

„Ora infractorului”

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în data de 1 iulie, în jurul orei 18.47, în timp ce se afla într-o piaţă din municipiul Baia Mare, inculpatul Rostaş Zoltan a încercat să sustragă prin smulgere poşeta persoanei vătămate N.L., după care a exercitat acte de violenţă asupra martorului N.G., pentru a-şi asigura scăparea. În aceeaşi zi, în jurul orei 19.46, inculpatul Rostaş Zoltan a pătruns prin efracţie într-o anexă a unui imobil în construcţie, situat pe raza municipiului Baia Mare, şi a sustras din interior mai multe bunuri în valoare de 250 lei. La data de 3 iulie 2015, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

„Precizăm că, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au arătat oamenii legii.

Citește și

Comentarii