Este vorba despre folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată şi fals în declarații.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut faptul că în perioada 2008-2016, inculpatul Codrea Vasile a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) mai multe documente false și inexacte, în scopul obținerii sprijinului financiar pe suprafață, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate. Într-unul dintre cazuri, inculpatul a depus o declarație pe proprie răspundere, autentificată la notar, din care rezulta, contrar realității, că deține un teren în suprafață de 30 de hectare.

# A primit fonduri de peste 440.000 de lei

Urmare a demersurilor frauduloase efectuate, inculpatul Codrea Vasile a beneficiat de fonduri nerambursabile în valoare de 441.497 lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în procesul penal, la care se adaugă accesorii fiscale calculate de la data efectuării fiecărei plăți, până la data efectuării plății integrale a debitului principal. În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpatului Vasile Codrea.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureș cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză, conform DNA.


Preluare: axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și