Mai mulți maramureșeni s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși cu minciuna, aceștia fiind acuzați acum de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus au fost înregistrate în ultimele zile mai multe dosare penale având ca obiect săvârșirea infracțiunilor mai sus amintite.

“În fapt, Secția 4 Rurală Leordina s-a sesizat din oficiu, la data de 16.04.2020, relativ la săvârșirea acestor infracțiuni, ca urmare a faptului că, la aceeași dată, au fost identificate în trafic două persoane care au prezentat o adeverință eliberată de angajator, în conținutul căreia au fost atestate fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, adeverința fiind încredințată spre folosire în vederea producerii de consecințe juridice potrivit Ordonanței Militare nr.3/2020”, precizează Parchetul de pe langă Tribunalul Maramureș.

Tot Poliția orașului Vișeu de Sus s-a sesizat din oficiu, la data de 18.04.2020, cu privire la săvârșirea acestor infracțiuni de către o altă persoană, situația fiind aceeași ca și mai sus. Persoana a prezentat o adeverință eliberată de angajator, în conținutul căreia au fost atestate fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, adeverința fiind încredințată spre folosire în vederea producerii de consecințe juridice potrivit Ordonanței Militare nr.3/2020.

“Precizăm faptul că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a principiului prezumției de nevinovăție”, mai arată Parchetul de pe langă Tribunalul Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!