„Cu procent de 100% sunt calculate indemnizaţiile pentru boala infectocontagioasă din grupa A, urgenţa medico-chirurgicală, tuberculoza şi neoplaziile, SIDA. Stagiul minim de cotizare este de cel puţin 22 de zile realizate anterior lunii pentru care se acordă concediu medical. Fac excepţie cazurile menţionate anterior, care se pot plăti fără stagiu minim de cotizare, la care se adaugă gravidele cu risc maternal.

Concediile medicale pentru incapacitate temporară de muncă se acordă pe o durată de cel mult 183 de zile în interval de un an, socotite de la prima zi de îmbolnăvire. Începând cu a 91-a zi, concediul medical se poate prelungi până la 183 de zile, cu avizul medicului expert al asigurărilor sociale.

Certificatul de concediu medical se prezintă plătitorului până cel mai târziu la data de 5 a lunii următoare celei pentru care a fost acordat concediul. Concediile medicale se decontează în funcţie de data înregistrării cererii de recuperare. În momentul de faţă, se decontează cererile înregistrate în luna martie 2016. Termenul de plată este la 60 zile de la data înregistrării cererii la CAS Maramureş”, a explicat Claudia Ganea.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și