Ioan Berlan, de 47 de ani, și Reni Parczewski, de 25 de ani, au ademenit-o pe femeie în locuința lor din Tottenham cu promisiunea că îi vor furniza un serviciu și un loc de cazare.

Dar victima a fost ținută în condiții deplorabile și obligată să muncească de la 09.00 la 21.00 în fiecare zi. Potrivit publicației, ea a fost amenințată cu "consecințe grave" dacă nu menține locuința "fără pată".

La o zi după ce femeia a pierdut sarcina ea a fost nevoită să se întoarcă la muncă, bărbații spunându-i că este "inutilă", întrucât sperau să primească alocație pentru creșterea copilului.

Victima poloneză a fost ținută în locuința celor doi între luna decembrie a anului trecut și până în februarie acest an, informează tribunalul.

"Era o femeie vulnerabilă, care nu se simțea foarte bine. Ei știau despre problemele ei medicale, pentru că au dus-o la spital, dar a doua zi a trebuit să se întoarcă iar la atribuțiile ei de menajeră. A fost forțată să lucreze în casă ca servitoare. I s-a spus că dacă nu curăța bine casa vor exista consecințe, consecințe grave", a spus procurorul Andrew Frymann.

Procurorul a dat citire unei declarații a victimei, în care ea se plânge că a fost tratată ca o "jucărie" și numită "târfă".

"Nu puteam să plec nicăieri, eram servitoarea lor. Am ajuns la concluzia că trebuie să fug sau urma să fiu o servitoare pentru restul vieții mele", a menționat femeia în declarația pentru instanță.

"Mi se pare că este o poveste ca Cenușăreasa, deși este mai degrabă o caracterizare simplistă", a spus judecătorul de caz, Peter Testar.

Berlan și Parczewski au recunoscut în instanță că au redus-o pe tânăra poloneză la stadiul de sclavie.

"Victima de 19 ani a venit în această țară căutând de muncă și o viață mai bună decât avea în Polonia. Ei i-au promis o plată de 40 de lire pe zi și faptul că poate locui cu Berlan și soția sa fără a plăti chirie", a spus procurorul de caz, precizând că ea nu a primit niciodată acești bani.

El a explicat că cei doi i-au găsit tinerei o slujbă la o spălătorie din Edmonton, unde primea 35 de lire pe zi, dar a fost forțată în cele din urmă să renunțe la job după ce și-a pierdut sarcina.

Tânăra poloneză a declarat poliției că Parczewski a amenințat-o că o va duce la Birmingham ca să lucreze ca prostituată într-un bordel, fapt care explică sporul de pedeapsă pe care a primit-o tânărul.

Citește și

loading...