Marina Tauber, reținută pe Aeroportul din Chișinău

Procuratura Anticorupţie din Republica Moldova susține că Marina Tauber intenționa să ajungă în Israel unde se afă și oligarhul Ilan Șor.

Marina Tauber, care a organizat mai multe proteste la Chișinău, este acuzată de acceptarea cu bună ştiinţă a finanţării Partidului „ŞOR” din partea unui grup criminal organizat, precum şi pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formaţiunii pentru primul semestrul al anului curent, în intenţia de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate şi volumul mijloacelor utilizate, precizează Deschide.md.

„Astăzi dimineaţă, Marina Tauber a fost reţinută la Aeroportul Internaţional Chişinău în rută spre Tel Aviv, Israel prin Istanbul, Turcia, scrie TV8.md.

Luni, Marina Tauber a fost reținută pentru că a încălcat condiţiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privinţa ei, se arată în comunicatul procuraturii.

La 28 aprilie, Procuratura Anticorupţie a depus un demers la judecătorul de instrucţie să fie înlocuită măsura preventivă liberarea provizorie sub control judiciar cu arest preventiv pe motiv că Tauber a încălcat condiţiile măsurii preventive.

Tot vineri, 28 aprilie, avocatul învinuitei a primit o copie a demersului. Pe 29 aprilie 2023, Tauber a solicitat să fie amânată şedinţa de judecată ca să poată călători în Israel.

Înainte să fie reținută, Tauber a declarat, într-o înregistrare postată pe contul său de Facebook, că intenţionează să părăsească R.Moldova în scopuri medicale.

Aceasta a precizat că ar urma să revină în ţară la data de 4 mai. De asemenea, Tauber a spus că a aflat despre intenţia procurorilor de a solicita în instanţă revenirea sa în arest.


Preluare: b1tv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și