Cel puțin patru elevi au fost răniți. Copilul înarmat a fost arestat. Nu se ştie exact numărul morţilor, presa locală speculează între 6 şi 8 copii uciși.

Ministerul sârb al Afacerilor Interne a fost sesizat despre incident în jurul orei 8:40, miercuri dimineaţa, după ce s-a auzit o împușcătură la școala elementară „Vladislav Ribnikar” din Vračar din capitala Serbiei, Belgrad. Mai mulţi elevi ar fi fost ucişi dar numărul oficial al acestora încă nu a fost determinat, potrivit Blic.

A intrat în clasă şi a tras mai întâi asupra dascălului, iar apoi asupra colegilor. Totul a durat în jur de cinci minute, timp în care elevul a tras în jur de 20 de focuri de armă. A fost arestat, iar şcoala a fost evacuată.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde l-au găsit pe băiat, despre care se spune că ar fi în clasa a șaptea, stând pe un câmp cu o armă. Se pare că ar fi tras o serie de focuri în direcția colegilor săi și a membrilor personalului de securitate. Se presupune că a furat pistolul de la tatăl său.

Părinții îngroziți au ajuns la școală încercând să-și găsească copiii

O parte mare a oraşului, o zonă bogată a Belgradului, cu o serie de ambasade și muzee, a fost închisă în timp ce polițiștii gestionează situaţia. Martorii oculari spun că pe teren erau în jur de 7 ambulanțe.

Imaginile presei locale de la fața locului au arătat agitație în afara școlii, în timp ce poliția l-a îndepărtat pe suspect, al cărui cap era acoperit în timp ce ofițerii l-au condus la o mașină parcată în stradă. Împușcăturile în masă în Serbia sunt extrem de rare. Experții au avertizat însă în repetate rânduri asupra numărului de arme rămase în țară după războaiele din anii 90.

Numărul morților se ridică în prezent la un singur deces, dar există un număr de copii răniți, așa că ar putea crește în următoarele ore. Un băiat și o fată au fost transportați la spital. Condițiile lor sunt necunoscute.

"Am văzut copii ieşind alergând din şcoală, ţipând. Au venit părinţi, erau panicaţi. Pe urmă am auzit trei împuşcături", a spus pentru televiziunea de stat RTS o elevă a unui liceu alăturat.

Nouă copii, un gardian și un profesor au fost uciși, scrie informer.rs.


Preluare: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și