Ieri, 9 mai a.c., în jurul orei 1.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, jud. Suceava, s-a prezentat pentru a intra în ţară, Roman O., cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, în vârstă de 35 de ani, conducând un autoturism, marca Opel, înmatriculat în Letonia.

Cu ocazia formalităților pentru intrare în România, la controlul de frontieră, s-a constatat că autoturismul în cauză figurează în bazele de date ca fiind furat din Letonia, din data de 7.05.2015.

În urma acestui fapt, şoferul a declarat poliţiştilor de frontieră că nu are cunoștință despre faptul că maşina ar fi furată.

Autoturismul, marca Opel Zafira, în valoare de aproximativ 9.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră până la finalizarea cercetărilor, iar conducătorul auto este acum cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au descoperit abandonat, pe un drum forestier între localităţile Petrova şi Bârsana, jud. Maramureş, un autoturism de teren încărcat cu mai multe colete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

S-a luat măsura conducerii autoturismului cu ţigări la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma inventarierii celor 8 colete, s-a constatat că acestea conţin 3.940 pachete ţigări în valoare de aproximativ 36.000 de lei.

Drept urmare, în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, autoturismul marca Land Rover a fost indisponibilizat, ţigările au fost confiscate, iar în continuare se fac cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Citește și

Comentarii