Potrivit Bundeskriminalamt (BKA), amenințarea ar fi valabilă nu numai pentru acest meci, ci pentru întregul campionat european, potrivit unui raport care a ajuns la ziarul Bild.

„Ținte simbolice și ușoare care se bucură de multă atenție din partea media și care, în consecință, s-ar putea solda cu un număr mare de victime” sunt cele mai expuse, se menționează în raport, care adaugă că membrii echipelor de fotbal din așa-numitele „națiuni cruciate” ar putea fi vizați.

„În special din cauza trecutului colonial francez în Africa de Nord, implicării sale militare în Mali și susținerii luptei împotriva așa-numitului Stat Islamic în Irak și Siria, Franța este mereu în vizorul atacatorilor islamiști”, notează raportul BKA.

Măsurile de securitate franceze au fost intensificate în lunile care au urmat după atacurile de la Paris din noiembrie care s-au soldat cu 130 de morți și oficiali francezi, dar și din cadrul UEFA au încercat să atenueze îngrijorarea privind producerea unor evenimente violente în timpul Euro 2016.

UEFA intenționează să recruteze cel puțin 10.000 de agenți de securitate privați pentru desfășurarea turneului Campionatului European și la fiecare dintre cele zece stadioane se vor afla la fiecare meci în jur de 900 de agenți de securitate, notează DPA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și