În semifinale, Moldoveanu l-a învins pe grecul Christos-Chrant Kelletzian, iar în finală a dispus de francezul Abdel Hakim Djabali. Anterior, sportivul român trecuse de costaricanul Jeremy Quesada Lopez, rusul Aleksei Veselovzorov și de francezul Djabali, pe care l-a înfruntat și în finală.

Mona Lisa Ion a cucerit bronzul în limitele categoriei Ne-Waza 70 kg, tot la ju-jitsu, după ce a învins-o în finala mică pe Karla Obregon (Mexic). În semifinală, românca pierduse la rusoaica Olga Medvedeva.

O altă medalie de bronz a fost adjudecată de luptătorul Sorin Florea la pankration (84 kg), care l-a învins în meciul decisiv pe moldoveanul Pavel Pocatilov. Anterior, Florea câștigase meciurile cu canadianul David Leadbetter și cu kazahul Aazamt Uteuliev, pierzând în fața ucraineanului Serghei Guziev.

Luptătorul Liviu Dănuț Ionescu s-a clasat pe locul 5 la pankration cat. 66 kg, după ce a fost învins de kazahul Serghei Morozov și de ucraineanul Andrei Rieznik, dar a câștigat disputa cu italianul Simone Tabarroni.

În schimb, Aurel Pîrtea a ratat bronzul la pankration cat. 77 kg, fiind învins în meciul pentru medalie de ucraineanul Aleksandr Vîsoțki. În primele meciuri, îl învinsese pe francezul Freddy Herrero și pierduse la moldoveanul Dmitri Capmari.

La wushu, Traian Augustin Rus va lupta pentru medalia de aur la sanda cat. 70 kg cu rusul Ismail Aliev, după ce l-a învins în semifinale pe Praveen Robin Biswakarma (Hong Kong).

Andrei Dukov și Gheorghiță Ștefan au făcut parte din echipa lumii la lupte libere, învinsă de formația Rusiei.

În clasamentul pe medalii, înaintea ultimei zile de competiție, Rusia ocupă primul loc, cu 43 de medalii de aur, 18 de argint și 25 de bronz. Pe locul secund se află Franța, cu 12-6-8, iar Japonia ocupă locul al treilea, 11-5-4, etc.

România, cu o medalie de aur, două de argint și cinci de bronz, ocupă locul 22. Aurul a fost luat de Camil Dragoș Moldoveanu (ju-jitsu, Ne Waza +85 kg), argintul de Marian Preda (box, cat. +91 kg) și de scrimerul Tiberiu Dolniceanu (spadă individual), iar bronzul de Enver Amis (box, cat. 49 kg), Mona Lisa Ion (ju-jitsu, Ne Waza cat. 70 kg), Daniela Hondiu (sambo, cat. 56 kg), Alexandru Niță (savate, cat. 65 kg), Sorin Florea (lupte, pankration cat. 84 kg).


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și