Medicul Valentin Boldea din Galați a declarat, pentru MEDIAFAX, că declarația lui Rădulescu „este reacția furibundă a unui muribund”.

„Este un om supărat. El este medic și este furios. Este reacția furibundă a unui muribund din punct de vedere intelectual și politic. În rest este can can, nu poți să iei ce ai dat. Nu este normal să alunge pe cineva din țară, este opțiunea fiecăruia. Până acum, medicii nu au fost dați afară din țară, dar fiecare are dreptul să-și aleagă propriul drum profesional și personal. Să nu mai zicem că toate
creșterile de care vorbește nu sunt așa spectaculoase. Au primit doar medicii din spitale, medicii de familie sunt mult în urmă”, a spus medicul Valentin Boldea.

La rândul său, medicul Vasi Rădulescu este de părere că majorarea salariilor medicilor a fost un act de normalitate.

„Era nevoie de așa ceva, iar cel mai mult au simțit asta medicii rezidenți. Eu îmi aduc aminte că am început rezidențiatul cu 770 de lei salariu lunar. O rușine. Acum, să ieși, în calitate de politician, dar și ca absolvent de medicină, spunând că medicii ar trebui să dea salariile înapoi sau să plece din țară doar pentru că partidul tău a picat în jos la alegeri și țara dă un semnal puternic că nu-ți mai dorește formațiunea e o nerușinare fără margini. E, pe undeva, o recunoaștere că ai mărit salariile în scop pur electoral, să-ți asiguri bazin de votanți. E o constrângere. Dar nu mă mai miră nimic din ce vine de la astfel de specimene”, a declarat pentru MEDIAFAX medicul Vasi Rădulescu.

Medicul primar dr. Livia Davidescu, din Craiova, a spus, pentru MEDIAFAX, că dacă ar fi invitată să aibă un dialog imaginar cu Cătălin Rădulescu, l-ar întreba dacă ieșirea sa publică reprezintă punctul de vedere al partidului pe care îl reprezintă.

„Apropos de anii 50, se pare că a început cu totul neinspirat pentru partidul de guvernământ...vânătoarea de vrajitoare. Adică sunt acuzați de eșecul electoral nu conducătorii partidului, ci alegătorii.. medicii..profesorii..pensionarii. Cu totul ilogică acuzația. Dacă analizăm la nivel simplist, 55.000 de medici nu pot schimba scorul alegerilor! Dacă am fi votat cu toții împotriva partidului său (și asta nu e deloc adevărat, căci foarte mulți medici au votat PSD), noi medicii suntem doar 0.3% din totalul electoratului!”, a declarat pentru MEDIAFAX medicul primar dr. Livia Davidescu.

În ce privește ideea de a returna banii dați medicilor, în opinia medicului Davidescu ar trebui să existe o bază legală: „Îi rugăm să ia o inițiativa legislativă care să legifereze ideea..poate așa își dă seama pe ce planetă trăiește! Cât e de constituțional ceea ce cere nu cred că intră în discuție! E o aberație care izvorăște din frustrarea de a nu fi el însuși, vreodată, decât un purtător de diplomă, nu un medic!”.

La rândul său, o profesoară din Ploiești a declarat pentru MEDIAFAX că cel mai bine ar fi Rădulescu să facă altceva în afară de politică.

„Să mă duc la fructe? Domnul Rădulescu știe cât muncește un profesor? Nu 4, 5 sau 6 ore cât intrăm în clasă, ci 8, 10 ore pe zi pentru că noi trebuie să pregătim lecțiile și în plus avem multe alte activități extracuriculare. Îmi pare rău să vă spun, dar mulți nu înțeleg că fără educație o societate nu poate exista. Profesorul este omul care formează aptitudini și competențe pentru întreaga viață. Noi suntem cei care punem temelia profesiei, dar din păcate mulți nu înțeleg acest lucru. Cel mai bine ar fi ca domnul Rădulescu să facă altceva în afară de politică. Oricum nu avem salariile din Occident, ci ne asigurăm doar supraviețuirea", a declarat profesoara.

Președintele Cooperativei Agricole Someș-Arieș județul Cluj, fermierul Dan Țandea, a spus că declarațiile deputatului Rădulescu sunt ale „unui om disperat și dezechilibrat”.

„Legat de faptul că fermierii vor da înapoi subvențiile nu este nimic adevărat, subvențiile nu le-a dat nici PSD, nici PNL sau USR, ci sunt subvenții europene pe care le primesc toți fermierii europeni. Actuala Politică Agricolă Comună (PAC) mai durează până în 2020, ce va fi după 2021 vom vedea”, a spus Țandea.

Citeçte mai mult pe Digi24

Citește și

loading...