"Suntem profund întristați și șocați de vestea morții prietenului și colegului nostru muzician Adrian Rugină care a murit în incendiul din clubul Colectiv din București vinerea trecută. A fost un om bun și curajos și cuvintele nu pot descrie acum cu adevărat sentimentul pierderii sale. Transmitem gândurile noastre și cele mai sincere condoleanțe pentru familia sa în aceste momente care nu pot fi descrise decât ca o adevărată tragedie. A trăit ca un războinic heavy metal și a murit așa cum a trăit, întotdeauna ajutându-i pe alții, un erou adevărat", este mesajul postat de trupa My Dying Bride pe pagina sa de Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Național "Pentru Merit" în grad de Cavaler lui Adrian Rugină și lui Claudiu Petre, "în semn de apreciere pentru curajul, altruismul și dăruirea de care au dat dovadă în timpul tragicului eveniment de la Clubul "Colectiv" din București, încercând salvarea mai multor vieți cu prețul sacrificiului suprem".

Înființată în 1990 în Bradford (Marea Britanie), My Dying Bride, formație doom metal, subgen extrem al heavy metal, a participat la mai multe ediții ale Festivalului ARTmania, organizat la Sibiu, și a concertat în octombrie 2013 la București, în cadrul "Maximum Rock Festival". Până în prezent, My Dying Bride a scos 12 albume înregistrate în studio.

Citește și

Comentarii