În vestul şi în sudul României, se ating 38...39 de grade şi stresul termic este foarte ridicat. Vântul are unele intensificări în Dobrogea, în Muntenia şi în sudul Moldovei, iar ploile apar sporadic la munte, în estul şi în sud-estul ţării.

Se face foarte cald şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Soarele străluceşte pe tot parcursul zilei, iar maximele ajung la 36 de grade la Satu Mare.

În vestul ţării, ne aşteaptă încă o zi toridă, cu foarte puţini nori şi atmosferã înăbuşitoare la orele amiezii. După prânz se ating 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală depăşeşte pragul critic, de 80 de unităţi.

Se face foarte cald şi în zona Transilvaniei. Dimineaţa, în depresiuni este mai răcoare, dar temperaturile cresc de la o oră la alta şi ajung la 36 de grade în vestul provinciei. La munte, mai pe searã, e posibil să plouă pe suprafeţe restrânse.

La munte se anunţă vreme frumoasã şi temperaturi ridicate. În a doua parte a zilei, apar câteva reprize de ploaie cu fenomene electrice.

Pe litoral avem vreme foarte caldã, cer senin, un vânt fierbinte şi panã la 33...34 de grade prin staţiuni. Radiaţia ultravioletã ajunge la un nivel periculos, aşa cã evitaţi sã staţi mult la soare.


Preluare: stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și