ÔÇ×Guvernul a aprobat un proiect de hot─âr├óre privind suplimentarea bugetului Ministerului Mediului din Fondul de rezerv─â bugetar─â la dispozi┼úia Guvernului prev─âzut ├«n bugetul de stat pe anul 2019. Este vorba despre o suplimentare cu 650 de milioane de lei pentru a se acorda banii pl─âti┼úi pentru timbrul de mediu, taxa auto, ├«n func┼úie de denumirea pe care a avut-o aceast─â tax─â de-a lungul timpului. ┼×ti┼úi c─â termenul limit─â este de 30 iunie. P├ón─â acest moment au fost pl─âtite deja sume totale ├«n valoare de 3,1 miliarde de leiÔÇŁ, a afirmat Nelu Barbu.

ANAF a restituit ├«n perioada 3 - 5 iunie 2019, la nivel na╚Ťional, suma de 700 milioane de lei c─âtre 420.000 de contribuabili, sum─â ce reprezint─â taxe auto achitate de c─âtre ace╚Ötia ├«n perioada 1 ianuarie 2007 - 31 ianuarie 2017.

La finele lunii mai, ministrul Finan╚Ťelor anun╚Ťa trasferul a 700 de milioane de lei din fondul de rezerv─â al Guvernului ├«n cel de mediu pentru ca cei care au depus cereri de restituire a taxei auto, prin hot─âr├óre de Guvern. Ministrul anun╚Ťa ini╚Ťial c─â banii vor fi retitui╚Ťi ├«n totalitate p├ón─â la sf├ór╚Öitul lunii mai.

Citește și

loading...