"Terorismul este organizat într-o asemenea manieră încât nu se expune riscurilor existente pe rutele anevoioase ale refugiaților, care includ traversarea mării, cu riscuri mortale. Iată de ce fac un apel la reținere față de amestecarea noțiunilor de terorism și refugiați", a declarat Ursula von der Leyen, într-o conferință de presă.

Anterior, ministrul de interne german Thomas de Maiziere avertizase în legătură cu pericolul stabilirii unei "legături premature" între atacurile teroriste comise vineri noaptea la Paris și criza refugiaților în Europa.

"Acești refugiați au fugit din fața terorii barbare și au venit în regiunea noastră pentru că vor să scape de organizația Statul Islamic, dar și pentru că au fost reprimați într-o manieră incredibilă de Bashar al-Assad", a continuat Ursula von der Leyen.

La zece luni după atacul de la redacția săptămânalului Charlie Hebdo, Franța este din nou în stare de șoc după un val de atentate teroriste fără precedent. Țara a fost plasată în stare de urgență după seria de atacuri comise vineri noaptea în șase locuri diferite din Paris și soldate cu 132 de morți și 352 de răniți, dintre care 99 în stare foarte gravă, potrivit celui mai recent bilanț.

Citește și

Herodot Grup Sighet