" În urma unor discuții purtate cu reprezentații administrației județene, dar și în urma solicitărilor venite din partea unor asociații și ONG-uri locale cât și a Consiliului Local, am decis să sprijinim financiar modernizarea bazinului olimpic de înot descoperit din municipiul Baia Mare. Consider că bazinul de înot va fi din nou funcțional în vara anului 2014. Bazinul construit și intrat în funcțiune din anul 1974 n-a fost reparat niciodată așa că putem spune că va fi vorba de o reparație capitală", a spus Bănicioiu.

El a arătat că în principiu este de acord cu retrocedarea administrațiilor locale a bazelor sportive funcționale și nefuncționare, cu condiția fermă de a nu schimba destinația de folosință.

"E variantă bună să cedăm bazele sportive din județ către administrația locală spre gestionare, însă nu suntem de acord cu schimbarea obiectului de activitate. Trecerea bazelor sportive în grija administrației locale ar fi o decongestionare financiară dinspre centru, dar cu siguranță că bazele sportive rămân să susțină activitățile sportive", a spus ministrul Nicolae Bănicioiu.

În ultimele luni primăria municipiului Baia Mare a întocmit mai multe solicitări către Guvern de a prelua bazele sportive în gestiune proprie pentru a le repara și întreține eficient.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și