La faþa locului s-a deplasat o echipã operativã care a procedat la interceptarea ºi reþinerea persoanei în cauzã.
Aceasta a fost identificatã ca fiind un cetãþean ucrainean, în vârstã de 17 ani.

La cercetarea terenului, în apropierea liniei de frontierã cu Ucraina, au fost descoperite 22 de colete ce conþineau þigãri marca Jing Ling, care au fost ridicate pentru cercetãri.
Imediat au fost anunþate ºi autoritãþile de frontierã ale statului vecin în vederea cercetãrii în comun a evenimentului.
Persoana în cauzã a fost condusã la sediul Sectorului PF Sarasãu în vederea continuãrii cercetãrilor.
În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 11.000 pachete cu þigãri de provenienþã ucraineanã, în valoare de peste 98.000 lei.

Totodatã asupra tânãrului a fost descoperit un baston telescopic, pe care acesta a declarat cã îl folosea pentru autoapãrare.
În cauzã se efectueazã cercetãri sub aspectul sãvârºirii infracþiunilor de contrabandã ºi trecere ilegalã a frontierei de stat, iar þigãrile au fost ridicate în vederea confiscãrii.

Miercuri, 23 octombrie, la nivelul Sectorului PF Sighetu Marmației, in urma unui apel telefonic primit la dispeceratul sectorului, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigari in zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 12.00, a fost identificat ºi oprit în trafic un autoturism marca Volkswagen, condus de cãtre Petru S., de 20 ani, domiciliat în comuna Bistra, jud. Maramureº, suspect cã transportã þigãri de provenienþã ucraineanã.
Persoana în cauzã precum ºi autoturismul au fost conduse la sediul sectorului în vederea efectuãrii unui control amãnunþit.
Astfel, în maºinã au fost descoperite ascunse în locaºuri special amenajate (sub bancheta din spate ºi sub schimbãtorul de viteze) 760 de pachete cu þigãri de provenienþã ucraineanã în valoare de aproximativ 6.000 lei.

Bãrbatul a declarat cã urma sã transporte þigãrile în localitatea Baia Mare unde urma sã le comercializeze pe piaþa neagrã de desfacere.
Petru S. este cercetat de cãtre poliþiºtii de frontierã pentru sãvârºirea infracþiunii de colectare, deþinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere ºi vânzare a bunurilor sau a mãrfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând cã acestea provin din contrabandã sau sunt destinate sãvârºirii acesteia.
Întreaga cantitate de þigãri a fost ridicatã în vederea confiscãrii iar autoturismul folosit la activitatea infracþionalã a fost indisponibilizat în vederea continuãrii cercetãrilor.


Preluare: ijpfmm.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și