ACTUALIZARE

Aseară, în jurul orei 22.00, un bărbat a sesizat poliţia prin SNUAU 112 despre faptul că în timp ce se afla la cules de ciuperci în locul numit Ihoasa, la limita dintre localitățile Moisei și Vișeu de Sus, s-a rătăcit, a căzut într-o râpă și nu se mai poate deplasa.

Poliţiştii au intervenit de urgenţă alături de reprezentanţi Salvamont şi voluntari din comuna Moisei. Căutarea a devenit cu atât mai dificilă cu cât bărbatul nu a mai putut fi contactat pe telefonul mobil. În urma investigaţiilor efectuate cu operativitate de poliţiştii din Moisei s-a reuşit stabilirea traseului parcurs de bărbat şi stabilirea unei arii restrânse de căutare.

În jurul orei 01.00, bărbatul a fost găsit într-o râpă din locul numit Ihoasa şi transportat în siguranţă la domiciliu.


Știrea inițială

La căutări au luat parte Salvamont Vișeu, împreună cu forțe de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Zona a fost una dificilă și foarte intinsă iar „misiunea se anunța una destul de complicată având in vedere că persoana cu probleme, cu care de altfel s-a reușit comunicarea la un moment dat, a rămas fără baterie la telefon”.

Acțiunea a fost în cele din urmă încununată de succes, persoana rătăcită fiind găsită, după aproximativ 2 ore de căutări, căzută într-o râpă, fără a avea însă afecțiuni medicale grave.

„Salvamontiștii din Vișeu, împreună cu un polițist și cu un elev de poliție, au reușit, pe baza informațiilor avute, dar, mai ales, datorită cunoașterii zonei, să găsească persoana într-un interval de timp extrem de scurt”, anunță Salvamont Maramureș.

Citește și

loading...