Un tânăr de 22 de ani s-a prezentat ieri la sediul Poliţiei oraşului Tăuţii Măgherăuş, pentru a preda un portofel găsit într-un centru comercial din municipiul Baia Mare. Tânărul a empatizat cu persoana care şi l-a pierdut şi a ales să procedeze corect. Pe lângă trei inele, în portofel se afla şi cartea de identitate a unei tinere de 18 ani, domiciliată în Tăuţii Măgherăuş. Astfel, tânărul s-a prezentat la sediul poliţiei din oraş, unde a predat bunul găsit.

Tot ieri, poliţiştii care desfăşurau activităţi de supraveghere a traficului rutier la intrare în localitatea Tăuţii Măgherăuş au fost abordaţi de un bărbat, care le-a predat un portofel ce conţinea o sumă de bani, găsit în acea zonă. Poliţiştii urmează să facă verificări în vederea identificării proprietarului, astfel încât portofelul să ajungă în posesia persoanei care l-a pierdut.

Cei doi bărbaţi au ales varianta morală şi în acelaşi timp legală, de a preda poliţiei bunurile găsite. Poliţiştii le mulţumesc pentru onestitate, pentru implicarea şi interesul manifestat faţă de un necunoscut. Totodată, pentru că gestul fiecăruia dintre ei constituie un exemplu pentru comunitate, în semn de apreciere ambii vor primi din partea conducerii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş câte o diplomă de merit.

Citește și