El va fi menţinut sub observaţie timp de 12 ore la Assen, după care va fi transferat, vineri dimineaţă, la Barcelona unde va fi operat, a anunţat echipa sa, Yamaha.

Lorenzo, care ocupă locul 2 în Campionatul Mondial, la doar 7 puncte de compatriotul său Dani Pedrosa (Honda), va declara deci forfait pentru restul weekendului. O lovitură dură pentru câştigătorul ultimelor două Mari Premii (Italia şi Catalonia) care avea ambiţia de a prelua conducerea în clasamentul general în acest weekend. Campion mondial en titre, Lorenzo ar putea absenta mai multe săptămâni, ceea ce i-ar complica apărarea titlului.

La jumătatea sesiunii de încercări de după-amiază, după ce reuşise să se impună în cea de dimineaţă, spaniolul a pierdut controlul motocicletei sale la ieşirea dintr-un viraj rapid şi a alunecat din cauza ploii, ieşind în decor. El s-a ridicat cu dificultate, vizibil şocat şi ţinându-se de antebraţ şi de mâna stângă. Dus cu ambulanţa la clinica mobilă instalată la capătul circuitului, Lorenzo a fost supus unei radiografii care a relevat fractura de claviculă.


Preluare: AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și