Totul a început de la doi prieteni, Olimpiu și Gicu, un inginer silvic și un conservator la muzeu, doi prieteni maramureșeni care și-au propus ca jocul lor să fie recunoscut ca o metodă de a apropia lumea de muzică.

Ilustrațiile din Muzicando au fost realizate de Cătălin, un artist ce a terminat facultatea de grafică și design, care locuiește la Cluj și are un atelier de ceramică.

Consultantul de specialitate în alegerea muzicienilor reprezentativi și a instrumentelor pentru fiecare culoare este un profesor doctor de muzică din Timișoara originar din Maramureș, Zoltan.

Muzicando a avut câte patru turnee în fiecare an, la care au participat jucători din Italia, Anglia, Franța, Germania, Spania, Egipt, Turcia, Israel, Rusia, Polonia.

Cum a început?

Ideea jocului a venit în 2012 când într-o discuție cu câțiva prieteni, s-a pomenit de lipsa unor jocuri educative. A venit ca o provocare, așa că în trei zile a apărut ideea Sistemului Muzicando.

Tot în același an a apărut primul prototip care a fost desenat de mână pe cartoane colorate cu carioca.

Mecanismele jocului au fost finalizate în 2013. În luna mai a fost acordată protecția de la ORDA și a apărut prima ediție a jocului Muzicando.

Campanii

În 2015 a urmat ediția a doua, cu un design modern. Cu această ediție a început “Cadoul Muzicando”, o campanie desfășurată în școlile din Sighetu Marmației, cu ajutorul căreia un total de peste 300 de elevi primesc câte un pachet de cărți Muzicando.

Școala Muzicando

Tot cu această ediție a apărut ideea de “Școala Muzicando”, o altă campanie care își propune să instruiască elevii de gimnaziu în regulile jocului, urmărindu-se educația prin joc.

Muzicando în jurul lumii

“Muzicando în jurul lumii” este o campanie în care se trimit poze cu pachetul de cărți pentru a arăta celorlalți jucători locurile unde au călătorit. Se pot enumera fotografii din Hong Kong, Kilimanjaro, Insula Paștelui, Noua Zeelandă, Central Park – New York, Brazilia, Țara de Foc și alte câteva sute de obiective turistice vizitate de prieteni cu Muzicando în bagaje.

Au urmat doi ani în care comunitatea pasionaților de Muzicando a crescut odată cu participarea la edițiile “Zilelor Jocurilor” de la Tîrgu Mureș.

Muzicando pentru toată lumea

Primele două ediții s-au epuizat, așa că în 2018 a apărut ediția a treia. Aceasta este îmbunătățită să fie accesibilă și persoanelor care suferă de discromatopsie. Denumirile instrumentelor apar și în engleză.

Asociația Muzicando

Educația prin joc s-a concretizat odată cu înființarea ONG-ului Asociația Muzicando, care continuă să-și deruleze campaniile începute înainte de anul înființării oficiale – 2018.

Muzicando pe Mobil – joc 100% gratis

Începând cu 21 martie 2020, răspunzând situației în care lumea e blocată în casă și nu poate să joace Muzicando cu prietenii, autorii au început să construiască o aplicație gratuită pentru Android și iOS, împreună cu încă un maramureșean, Dragoș, programator la o firmă din Cluj.

Jocul poate fi testat de oricine începând din luna aprilie (jocul este și va rămâne gratis). Peste 150 de testeri se asigură că aplicația conține ce și-ar dori ei și că este distractivă.

Jocul urmează să fie lansat pentru a fi jucat gratuit lunile următoare, când autorii vor considera că este finalizat.

Aventura Muzicando continuă!

Pentru mai multe informații despre jocul pe mobil, vizitați:

https://beta.muzicando.com.

Urmăriți-ne pe pagina de Facebook:

https://facebook.com/Muzicando.

Fă parte din comunitatea Muzicando:

https://facebook.com/groups/muzicandopemobil


Preluare: Muzicando

MUZICANDO - Primul joc de societate creat și produs în Maramureș, cu autori maramureșeni

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și