Printre răufăcători se află și Valentin Tomoiagă (foto sus), care potrivit autorităților italiene este născut la Borșa, Maramureș, pe 22 octombrie 1990, rezident la Sorega. După nume și după sursele Ziarului de Baia Mare, Tomoiagă a locuit la Moisei dar vom încerca să aflăm mai multe detalii despre el în perioada următoare. Alți doi complici ai săi sunt din Galați iar pentru ceilalți nu se specifică decât faptul că sunt de naționalitate română.

Banda de români a fost una extram de periculoasă și urmărită de către poliția italiană încă din 2015 și abia acum s-au strâns suficiente probe pentru a-i arunca pe hoți în spatele gratiilor.

Evenimentul hotărâtor a avut loc de curând, când hoții români, înarmați cu arme de foc, au jefuit un magazin de lux din provincia Vicenza. Dar acțiunea lor nu s-a rezumat doar la a fura produsele de aici ci și la amenințarea cu pistoalele a celor doi angajați pe care i-au încuiat într-un dulap.

Anchetatorii le-au luat urma mașinilor pe care le conduceau după ce au vizionat o mulțime de imagini de pe 100 de camere de supraveghere din zona unde operau. Imaginile și informațiile polițiștilor au dus la concluzia că hoții români, printre care și Valentin Tomoiagă, de 28 de ani, născut la Borșa, urmau să dea o nouă lovitură asupra casei și firmei unui om de afaceri din Milano pe care și-au propus chiar să-l sechestreze.

Cea din urmă faptă a fost dejucată de către polițiști și carabinieri care i-au arestat, alte 6 persoane fiind acuzate de complicitate la acțiunile lor, mai scrie tviweb.it.

În Milano și împrejurimi, trăiește o mare comunitate de români, dominată de borșeni, vișeuani și moiseieni din Maramureș.

Citește și

loading...