Mod de preparare:

Se pune zaharul la caramelizat.

Cînd este topit si are o culoare bruna aurie...se ia vasul de pe foc, si se stinge caramelul cu lapte (folositi o oala încapatoare..la stins se umfla toata afacerea-oala mea daca era 1 cm mai scunda, aveam caramelul în poale).

Se pune vasul înapoi pe foc slab de tot, si se amesteca pîna caramelul se omogenizeaza cu laptele.

Se lasa la racit complet.

Intre timp,"tocam" ciocolata..cubulete/bucatele.

Se bate frisca cu lingura de zahar pudra, apoi se amesteca cu caramelul.
Adaugam bucatelele de ciocolata, amestecam si dam la congelator.

Mod de servire:

Reteta de inghetata de caramel a fost propusa de Maya pe forum culinar.


Preluare: culinar.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și