Bine cunoscut la nivel naţional, Cimitirul Vesel de la Săpânţa a captat atenţia până şi presei internaţionale datorită unicităţii şi modului nonconformist în care tratează trecerea în nefiinţă.

“Moartea nu este mereu atât de sumbră precum pare. Cel puţin nu la Săpânţa”, aşa a fost perceput cimitirul de către reporterul Carol Kuruvilla, New York Daily News.

“Peste 600 de cruci de lemn albastre au aglomerat cimitirul, fiecare ilustrate cu o poza luminoasă şi colorată şi un poem sumbru dar amuzant”, aceasta este scurta descriere asociată locului amintit.

Amintind mai multe epitafe, dar şi scurta poveste a iniţiatorului acestei idei, Stan Ioan Pătraş, Carol Kuruvilla a realizat un scurt istoric al locului, o prezentare a relaţiilor interumane din Săpânţa şi mai ales al modului unic în care aceştia tratează moartea. Materialul postat de către cei de la New York Daily News a făcut mii de vizualizări, reuşind să capteze atenţia cititorilor din întreaga lume.

In 2012 Publicaţia franceză „L‘Express” a realizat, in numărul din noiembrie, un top al celor mai frumoase 10 locuri de veci de pe glob. Romania ocupă prima poziţie in acest clasament, cu cimitirul de la Săpinţa, despre care publicaţia franceză a scris că este unul dintre cele mai colorate cimitire din lume.

Citește și