”Până la sfârşitul anului trecut am făcut exproprierile. Până în data de 28 decembrie au intrat sumele alocate de Consiliul Judeţean, respectiv 2.800.000 de lei. Banii au fost consemnaţi la dispoziţia propietarilor de imobile de pe culoarul de expropriere în conturi bancare. Ulterior am emis decizia de expropriere, am emis şi decizia prin care s-a numit comisia de evaluare a drepturilor de proprietate şi stabilirea despăgubirii”, a declarat Dorin Buda, directorul aerogării.

Până la sfârşitul anului 2015 conducerea aeroportului a reuşit să obţină şi autorizaţia de construire pentru lucrările care s-au executat. A fost virată şi suma de 1.000.000 de lei de către Consiliul Judeţean, partea de cofinanţare, s-au demarat lucrările, s-a făcut organizarea de şantier şi s-au achitat 200.000 de lei la Inspectoratul de Stat în Construcţii. S-a predat amplasamentul, s-a făcut o parte de lucrări, e drept mică, şi s-au achiziţionat material, în speţă balast.

“Vineri voi fi la Ministerul Fondurilor Europene pentru a vedea care este stadiul fazării proiectului de a trece de pe Programul operaţional sectorial transport pe noul program operaţional de infrastructură mare. Am înţeles că încă nu s-a luat o decizie, se discută la nivelul Ministerului Fondurilor Europene posibilitatea juridică de a trece în exerciţiul financiar 2014 – 2020”, a mai adăugat Buda.

Deocamdată condiţiile meteo au impus oprirea lucrărilor la decizia constructorului dar cel mai probabil acestea vor fi reluate în momentul în care temperaturile din termometre vor fi cu plus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet