„În primul rând, vom discuta foarte mult cu medicii de familie tocmai ca să reglăm foarte bine relaţia lor faţă de pacient. Dacă aceasta funcţionează, cu siguranţă lucrurile se vor decompensa. Pe de altă parte, contează şi dialogul pe care îl avem cu pacientul.

El trebuie să ştie că în primul rând trebuie să se adreseze medicului de familie când are o problemă de sănătate, nu la prima durere de cap să plece la UPU. Aşa contribuie într-adevăr la crearea de aglomeraţie şi ia din timpul necesar medicului pentru o urgenţă majoră. Noi avem coduri pentru urgenţe, iar adevăratele urgenţe sunt tratate cu prioritate”, a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul sânătăţii.

Referitor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, ministrul a precizat că unitatea urmează să primească un aparat de radioterapie, iar până atunci trebuie să rezolve problema personalului medical pe acest segment.

Ministerul promite sprijin pentru reamenajarea blocului operator

Conducerea spitalului a cerut sprijin din partea ministerului în demersurile sale de a realiza un bloc operator la ultimele standarde, după modelul sălii de operaţie de neurochirurgie.

„Am făcut o sală de operaţie la neurochirurgie pe care o vrem model şi am vrea să facem tot blocul operator aşa. Avem un studiu de prefezabilitate şi un necesar de fond de zece milioane de euro pentru a putea să ajungem la nivelul sălii pe care am făcut-o. Sala de la neurochirurgie este ceva deosebit şi am făcut-o din fonduri proprii, cu echipamente performante şi cu un sistem de ventilaţie performant”, a declarat Sorina Pintea, managerul spitalului.

Ministrul Bănicioiu a precizat că ministerul ar putea sprijini financiar acest demers, dacă există implicare şi din partea autorităţilor judeţene. „Suma este mare şi cred că este fezabilă dacă ne contrentrăm toate cele trei entităţi care pot ajuta: spitalul să se ajute singur din fondurile proprii, ministerul să contribuie şi el, dar şi Consiliul Judeţean”, a explicat Nicolae Bănicioiu.

Citește și

Comentarii