Pasaje din această discuţie au mai fost prezentate până acum, însă nu integral, pentru că înregistrarea nu a fost inteligibilă. Mircea Băsescu îi spune lui fiului lui Bercea Mondial că preşedintele nu poate să apară, iar Băsică îi bate obrazul, pentru că au avut o înţelegere.

Iată, mai jos, discuţia dintre cei fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, şi fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, cunoscut şi ca „Băsică”:


FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Eu aş spune, cu putere şi cu... să te duci mânca-ţi-aş ... la Traian (n.r. TRAIAN BĂSESCU), să vorbeşti cu el, să nu mai ... să se ducă direct, să-l ia de acolo...

MIRCEA BĂSESCU: Băi, băi, tu de ce nu înţelegi că preşedintele nu se poate... Tu nu vezi, toţi ăştia, de la toate televiziunile se uită numai după c... lui, numa` ... la nu ştiu ce. El nu poate să apară şi să... Că zice că e amestecul preşedintelui...

FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Da.

MIRCEA BĂSESCU: ... în problemele justiţiei.

FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Aşa-i. Şi atunci de ce a apărut şi a zis că să nu mai audă de numele lui finul ăsta, al lui... al lui frate-miu? Cumătrul lui frate-miu.

MIRCEA BĂSESCU: N-a zis el asta. Lasă că n-a zis asta.

FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: A zis! Că şi cumătrul ăsta al lui frate-miu, că nu i-a mers...

MIRCEA BĂSESCU: A, nu ştia cum îl... nu-şi aducea aminte cum îl cheamă.

FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Bercea şi cu... Dar nu e problema asta că... Tu ştii ce mi-e necaz, nene? Mi-e necaz...

MIRCEA BĂSESCU: Preşedintele a zis să nu mai fie ţinuţi oamenii atâta în arest de ăsta, preventiv.

Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.


Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.


Preluare: antena3.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și