Prezent în Maramureş, judeţ în care trăieşte cea mai importantă parte a minorităţii ucrainene, ambasadorul Ucrainei a discutat cu reprezentanţii judetului despre problemele cu care se confruntă comunitatea ucraineană, dar şi despre proiectele legate de cooperarea transfrontalieră între judeţul Maramureş şi regiunile din Ucraina. La capitol s-a evidenţiat necesitatea dezvoltării infrastructurii în zona, dar şi faptul că podul peste Tisa rămâne cel mai important proiect comun.

”Problemele apar pe zona de infrastructură, iar cel mai important proiect rămâne podul peste Tisa, care ne-ar ajută foarte mult şi pe noi, că judeţ, pentru a veni în sprijinul zonei economice. Am înţeles că va urmă o întâlnire la nivel înalt între România şi Ucraina, iar rugămintea noastră este că podul peste Tisa să fie unul dintre principalele subiecte pe care le veţi dezbate. Vom transmite acest lucru şi părţii române şi am dori să vedem că lucrurile încep să se mişte cu adevărat pe această direcţie, deoarece simţim în continuare un blocaj. Suntem judeţul care are cea mai mare graniţa cu Ucraina şi nu cred că este normal să avem doar un punct de trecere al frontierei şi acela doar pe un singur fir, fapt care nu încurajează schimburile economice. Nu este benefic pentru noi să facem ocolul pe la Halmeu pentru a ajunge în Ucraina”, a declarat prtesdintele Consiliului judeţan Maramureş Gabriel Zetea.

La rândul sau ambasadorul Ucrainei la Bucureşti a arătat că s-a discutat cu Comisia Europeană şi proiectul va reintră la finanţare europeană. În ceea ce priveşte întâlnirea cu partea română, această a fost stabilită pentru finalul lunii octombrie, la Ujgorod, unde vor participa şi experţii de la Ministerul Transporturilor, proiectul urmând să între într-o nouă etapă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet