De asemenea, Executivul a hotărât ca Alexandru Cosma să fie noul subprefect al județului.

Tot joi, Executivul a adoptat o hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, a funcţiei de prefect al judeţului Maramureş de către Sebastian-Mihai Lupuţ.

De asemenea, a fost adoptată o hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, a funcţiei de subprefect al judeţului Maramureş de către Gavriş Ardelean.

Vasile Moldovan este absolvent al Facultății de Drept din Iași (promoția 1998) și al Școlii de Ofițeri din cadrul Centrului de Formare și Perfecționare a Polițiștilor ,,Nicolae Golescu” din Slatina. A optat pentru avocatură, făcând parte din Baroul Maramureș. Este vicepreședinte al PSD Sighetu Marmației și consilier municipal. Vasile Moldovan va fi al doilea prefect care provine din Sighetu Marmației, după ce Sorin Rednic a exercitat și el această funcție (2012), fiind numit tot pe filiera PSD.

Alexandru Cosma a fost preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş în perioada 2000-2004, desemnat din partea PD, dar a încheiat mandatul ca membru PSD. De asemenea, a ocupat funcția de subprefect al județului și pe cea de consiler județean. În ultima perioadă, din 2015, a fost director al Agenției pentru Protecția Mediului Maramureș, numit în această funcție de PSD.


Preluare: ActualMM

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și