Prezent la Şcoala Superioară Comercială "Nicolae Kretzulescu" din Capitală, pentru inaugurarea unui proiect de dotare informatică a unităţilor de învăţământ, Pricopie a menţionat şi "ordinea corectă" a etapelor de digitalizare.

Ministrul a precizat, în acest context, că primul pas este reprezentat de conectarea la internet a şcolilor, urmat de dezvoltarea unor programe de "software educaţional", respectiv manualele digitale, iar apoi, de pregătirea necesară care trebuie asigurată cadrelor didactice "înainte de a intra la clasă", pentru care se vor folosi fonduri structurale.

"În primul rând, trebuie să avem conţinuturile, apoi training-ul profesorilor şi după aceea îţi poţi pune problema să faci un pas mai departe. Dacă am face anul acesta investiţia (în echipamente - n.r.), presupunând că am avea bani, multe dintre echipamente ar sta neutilizate", a explicat ministrul Educaţiei.

Potrivit lui Remus Pricopie, suma necesară pentru investiţii în echipamente este estimată la peste o sută de milioane de euro.

"Anul viitor, când vor intra primele manuale digitale în clase, toate clasele I şi a II-a vor avea la dispoziţie un videoproiector şi un calculator sau laptop şi un ecran. Digitalizăm întreaga clasă, adică toţi copii vor avea în clasă pe bancă tablete conectate la calculatorul profesorului", a mai spus ministrul.

Pe de altă parte, în cadrul proiectului inaugurat marţi şi realizat de Ministerul Educaţiei în parteneriat cu Samsung, un laborator de informatică de la Şcoala Kretzulescu a fost recondiţionat complet şi dotat cu mobilier şi echipamente performante, respectiv 31 de tablete Galaxy Note şi tot atâtea tastaturi, două laptopuri, un Smart TV şi un eBoard 65.

În baza parteneriatului încheiat între minister şi compania Samsung Electronics România, vor mai fi amenajate săli de clasă de tip "smart" în licee din Timişoara şi Iaşi.


Preluare: MediaFax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și