Același pericol planează și asupra actualului președinte al Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea și a celor doi vicepreședinți Lucian Morar și Doru Dăncuș.

O posibilă anchetă a Agenției Naționale de Integritate în cazul celor care au ocupat sau ocupă funcții de conducere în administrația locală sau județeană s-ar putea finaliza cu constatarea conflictului de interes administrativ.

Mai exact, persoanele enumerate mai sus au votat hotărârea de Consiliu Local sau cea de Consiliu Județean prin care au fost aleși să dețină funcțiile publice. Precedentul a fost deja creat în România.

Recent, ANI a constatat conflictul de interese administrativ în cazul fostului viceprimar al comunei ieșene Ion Neculce, Ștefan Constantin.

Potrivit deciziei reprezentanților Agenției Naționale de Integritate, fostul viceprimar ieșean, „în exercitarea mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Ion Neculce, județul Iași, a votat în favoarea adoptării Hotărârii privind alegerea viceprimarului comunei, potrivit căreia persoana evaluată a fost aleasă în funcția de viceprimar al comunei menționate”.

Rămâne de văzut dacă Agenția Națională de Integritate se va sesiza și în cazul actualilor și foștilor reprezentanți ai administrației locale și județene. O astfel de anchetă ar crea un caz fără precedent în județul Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și