„Cum se explică un asemenea succes uriaş? „Acesta nu a venit de ieri... de undeva, ca şi cum ar fi venit cu avionul la Snagov. Aici este o muncă titanică, este o muncă de ani de zile. Eu sunt la al treilea mandat ca preşedinte al Federaţiei. [...]. Rezultatele obţinute acum au venit după o muncă de 9 ani de zile”, a răspuns Elisabeta Lipă, preşedintele FR de Canotaj, care a urmărit această competiţie de acasă, preferând ca în locul ei să urce în avion un preparator fizic.” (sursa www.prosport.ro)

La Glasgow românii au fost cei mai buni, câşţigând 3 medalii de aur, 2 medalii de argint şi 2 medalii de bronz.

Sӑ felicitӑm sportivii, antrenorii, pe toţi care au avut partea lor de contribuţie la realizarea acestui glorios moment sportiv românesc şi sӑ mai citim odatӑ un fragment din ce scrie site-ul de sport: „...a răspuns Elisabeta Lipă, preşedintele FR de Canotaj, care a urmărit această competiţie de acasă, preferând ca în locul ei să urce în avion un preparator fizic.”

Da, o campioanӑ între campionii lumii, retrasӑ din activitatea de performanţӑ dar rӑmasӑ în slujba canotajului românesc în funcţia de preşedinte al federaţiei, a vӑzut întrecerile europene de acasӑ. Ce sӑ-i faci, asta-i viaţa...N-a mai fost loc în avion şi pentru ea şi pentru preparatorul fizic. Ori unul, ori altul. Elisabeta Lipӑ a pus pe primul plan interesul echipei şi a cedat locul cuvenit în prea strâmtul avion preparatorului fizic.

O tastare a numelui „Elisabeta Lipӑ” pe Google şi memoria ni se reîmprospӑteazӑ: prezentӑ la 6 (şase!!!) Jocuri Olimpice, declaratӑ în anul 2000 de cӑtre Federaţia Internaţionalӑ de Canotaj CEA MAI BUNĂ CANOTOARE A SECOLULUI!

Elisabeta Lipӑ cedeazӑ locul sӑu în avion preparatorului fizic. Gest admirabil, dar pe care-l vedeam posibil în vremuri de restrişte, nu acum, când ne spunea una (nu ştiu cum o cheamӑ...) cӑ are ţara bani în buget mai-mai sӑ dea pe-afarӑ.

La prestigiul pe care l-a adus României, Elisabeta Lipӑ ar trebui sӑ aibӑ un loc plӑtit de statul român în orice avion s-ar afla, dacӑ deplasarea s-ar face în interesul sportului românesc, aşa cum ar fi fost cazul şi acum, la Glasgow!

Dar, în avioanele care duc sportivii români la competiţii internaţionale, locurile sunt numӑrate. Nenumӑrate sunt alea din Parlament, unde 300 e doar aşa...o glumӑ de prost gust.

Într-un alt interviu, luat în 2017, preşedinta Federaţiei de Canotaj din România, referindu-se la nişte retrageri ale unor sportive, spunea:
"Ele şi-au motivat deciziile de retragere prin faptul că au dureri de spate şi nu mai pot continua. Aici e problema, că trebuie să ai un pic de voinţă să treci peste dureri. Pentru că şi eu am avut dureri, la fel ca şi colegele mele, şi toate încă avem dureri. Dar ăsta este sportul de performanţă, el lasă nişte urme. Când ambiţia este mai mare decât aceste dureri sigur că poţi să treci peste ele şi să continui. Performanţa în asta constă, să ştii să treci peste pragul de durere. Dacă nu ştii, nu vei ieşi niciodată campion olimpic." (sursa:www.agerpres.ro)

Tot respectul pentru o personalitate sportivӑ unicӑ a sportului românesc!

Poate acum, cu noul búget, vor fi bani şi pentru nişte avioane mai lunguieţe...

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și