În fața comisiei alcătuită din prof. dr.Ioan Dorel Todea –manager, prof. Ioan Tivadar- șef serviciu, prof. Viorel Bledea - șeful comisiei metodice, prof. Felix Szabo Felix Gabriel, prof. Marius Iusco și a unui număr mare de spectatori, cei mai mulți păriți și susținători, au evoluat peste treizeci de elevi din anul I,II și III. De remarcat repertoriul- fiecare a interpretat (fără se se repete) un cântec din repertoriul zonei etnografice a Maramureșului; costumul- impecabil, unii interpreți având elemente de mare valoare, probabil din lada de zestre a bunicilor, ținuta scenică și nu în ultimul rând interpretarea sinceră (uneori plină de emoții).

Un asemenea efort și dăruire sunt garanția transmiterii valorilor autentice ale cântecului popular maramureșean de la o generație la alta. Chiar dacă cei mai mulți elevi nu vor deveni artiști profesioniști, obiectivul principal al muncii la catedra de canto popular a fost atins cu succes: educație muzicală, estetică, comportament pe scenă și în societate, cunoașterea valorilor creației populare.

Zilele următoare vor avea producții de clasă profesorii: Ștețca Gheorghe, Bledea Viorel, Dunca Ioan, Cristina și Gabor Kovy, Felix Szabo, Bârlea Pălăguța, Irina Szemkovics și Robert Zolopciuc.

Cei mai buni dintre elevi vor fi selecționați pentru Spectacolul de gală dedicat Zilei Internaționale a Femeii.

Toate evenimentele sunt cu public, sighetenii putând beneficia de o săptămână de adevărate spectacole prezentate de cei peste 300 de elevi ai Şcolii de Arte “Gheorghe Chivu”.

Semnează,
manager Centrul Cultural Sighet
Ioan Dorel Todea

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și