Raquel dos Santos, finalistă a concursului "Musa de Brasil "("Muza Braziliei"), a murit în noaptea de luni spre marți la Niteroi, o comună din apropiere de Rio, potrivit site-ului concursului de frumusețe (www.musadobrasil.com.br) la care participa tânăra.

Medicul care a realizat procedura cosmetică, Wagner Moraes, a declarat pentru cotidianul O Globo că victima era "o bombă cu ceas", deoarece lua anabolizante pentru cai și fuma foarte mult. "A mințit, negând că folosește medicamente pentru animale. Era o bombă cu ceas și eu nu știam. În plus, potrivit mamei ei, fuma trei pachete de țigări pe zi, de 10 ani. Autopsia va dovedi că sunt nevinovat ", a dat asigurări el.

Potrivit rezultatelor preliminare, autopsia nu a evidențiat o legătură cu consumul de tutun sau cu ingerarea acestui tip de medicament, a indicat site-ul G1. Data depunerii raportului final al autopsiei nu a fost dezvăluită încă.

"În doi ani, am realizat această intervenție la aproximativ 2.000 de femei și nu am avut niciodată vreo problemă", s-a apărat medicul.

Ordinul medicilor din Rio a indicat că medicul Moreaes "nu deținea o diplomă care să îi ateste specializarea", deși potrivit presei locale, această condiție nu este obligatorie pentru a practica acest tip de procedură.

În Brazilia, unde cultul corpului frizează uneori obsesia, persoanele care doresc reducerea ridurilor faciale recurg în general la acidul hialuronic, o moleculă prezentă în corp, care acționează asemenea unui burete și este în general tolerată bine de către organism.

Citește și