Întrucât ea dorea să schimbe 1000 de euro în lei, a mers împreună cu bărbatul în spatele blocului nr. 12 de pe Bulevardul Unirii, unde, în timpul efectuării tranzacţiei, a fost înşelată cu suma de 4310 lei. Suspectul a primit de la victimă 1000 de euro şi a numărat în prezenţa ei 4500 de lei. În momentul în care se pregătea să-i înmâneze banii, a intervenit o femeie care preţ de câteva momente i-a distras atenţia victimei. A fost suficient pentru suspect să schimbe cei 4500 de lei cu un teanc de bancnote de 5 lei învelite în una de 100 de lei.

Victima a luat teancul cu bani şi fără să-i mai numere, s-a deplasat la autoturism. Acolo a constatat că a primit doar 190 de lei şi a anunţat poliţia.

Poliţiştii au demarat activităţile de investigare în vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului.

Prin metoda prezentată anterior au fost înşelate şi alte persoane care, tentate de oferta unui schimb valutar mai avantajos, au ales să efectueze tranzacţia pe stradă, cu persoane necunoscute.

Aşadar, pentru a evita să deveniţi victimă a acestui tip de înşelăciune, poliţiştii maramureşeni vă recomandă să efectuaţi tranzacţiile de schimb valutar numai la case de schimb autorizate în acest sens sau la unităţile bancare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și