Norocul băieţelului a fost o asistentă medicală aflată în timpul liber la muncă, pe un teren din apropiere. Aceasta se întorcea de mama sa, când a auzit un plâns venit dinspre cursul de apă. A desfăcut sacul şi a descoperit în interior un bebeluş. Asistenta a chemat imediat o vecină, care i-a adus o pătură. I-a acordat primul ajutor, după care s-a sunat la 112.

Imediat un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş a preluat nou-născutul, pe care l-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş”. Medicii l-au internat imediat pe Secţia de Neonatologie a unităţii medicale.

Imediat, personalul medical i-au oferit un nume – Luca. Micuţul Luca are 3,5 kilograme şi 52 de centimetri. Conform evaluării, starea sa este bună şi copilul se află în afara oricărui pericol, în pofida faptului că a fost găsit în hipotermie şi nici măcar nu i se tăiase coordonul ombilical.

Poliţiştii maramureşeni au deschis o anchetă în acest caz, pentru a afla identitatea mamei care l-a abandonat în albia pârâului. Conform localnicilor, ar fi vorba despre o tânără cu domiciliul în zonă. Aceasta s-ar fi speriat de reacţia familiei după ce a dat naştere unui copil şi ar fi decis să îl abandoneze. Ancheta va demonstra dacă este adevărat sau nu.

Citește și