Vechea afirmaţie "sunt oglinda sufletului" îşi găseşte numeroase confirmări în antichitate, începând de la Pliniu cel Bătrân: "Ochii sunt Curtea regală a sufletului", până la Evanghelia după Luca: "Ochii sunt lumina corpului tău."


Iridologia antică

Mesopotamia a fost de-a lungul multor secole patria culturală a astronomiei şi tot ei îi datorăm şi dezvoltarea şi afirmarea iridologiei, care era considerată "ştiinţă ocultă", ţinută secretă faţă de popor. Astronomii vedeau în iris o reprezentare a bolţii cereşti şi studiau în el tema natală şi legăturile sale cu diferitele organe şi aparate.

Marele Hipocrat, care a studiat în Egipt alături de preoţi înţelepţi, şi-a însuşit proprietăţile divinatorii ale ochilor.

În Evanghelia după Luca scrie: "Lampa corpului tău este ochiul. Dacă ochiul tău e sănătos, atunci şi corpul tău este tot în lumină; dar dacă e bolnav, atunci şi corpul ţi-e în întuneric…"

În secolul al XIV-lea Paracelsus a evocat principiul de baza al iridologiei: "gândiţi-vă la ochi, cu câtă artă este construit şi cu câtă fineţe corpul şi-a imprimat anatomia în imaginea sa…"

Iridologia reprezintă o proiecţie holografică a întregului organism şi fiecare organ are pe harta irisului o anumită locaţie. Aceste surse şi concepte au stat la baza punctului de plecare în aprofundarea studiilor iridologice, iar Salzer a preluat anumite elemente care au fost reliefate în opera sa "Diagnoză prin ochi şi ocultism". El a preluat un text din Libra "tot ceea ce se petrece în cosmos se reflectă în om".

Fizicianul Philippus, publică la Dresda, în anul 1670, cartea Chiromanţia medicală în care se arată că "partea superioară o reprezintă capul. Dat fiind că stomacul se află în strânsă legătură cu acesta, toate bolile care încep din stomac se regăsesc în ochi. Partea dreaptă a ochiului arată ficatul, dreapta toracelui şi vasele sanguine. Partea stângă poate arăta toate organele localizate pe partea stângă a corpului, adică inima, stânga toracelui, splina şi vasele mici de sânge. Partea inferioară a ochilor reprezintă organele genitale, precum şi rinichii şi intestinele."

Mai târziu, în 1695 apar operele lui Johann Elrzholtz, iar la un secol distanţă, în 1786 Christian Haertels publică o dizertaţia intitulată De oculto et signo, în traducere Ochiul şi semnele sale.

Tot în acelaşi secol, împăratul chinez Chen Lung propune ca irisul să fie împărţit în cercuri concentric, iar această împărţire a fost preluată mai târziu de mare iridolog Peter Johannes Thiel.







Iridologie, Biofotinică și Quantum.
Analizele deficiențelor și dezechilibrelor organice umane.

Clinica Sighetu Marmației
Iridolog Daniel S.
Telefon 0749 849 410

Viziteaza si pagina noastra pe Facebook
Facebook / Iridologie-Maramures

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și