Prefectul Vasile Moldovan a arătat că pe sectorul DN 18 Baia Mare, în Pasul Gutâi, se efectuează lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere.

Prefectul a spus: “În acest context, firma care efectuează lucrările de modernizare a obținut de la instituțiile abilitate, aprobările necesare în vederea tăierilor legale a masei lemnoase (arbori amplasați pe marginea drumului național și marcați corespunzător pentru tăiere). Pentru a asigura buna desfășurare a traficului rutier, circulația vehiculelor se desfășoară semaforizat, în zona Pasului Gutâi”.

Reprezentantul Guverului în teritoriu a mai adăugat că recomandă conducătorilor de autovehicule, cu o masă autorizată de până la 7,5 tone să evite deplasarea spre Maramureșul istoric pe DN 18 și să folosească ca ruta alternativă DJ 184 pe relația Baia Mare-Cavnic-Budești-Ocna Șugatg-Vadu Izei-Sighetu Marmației, respectiv Baia Mare-Cavnic-Budești-Călinești-Ferești-Vadu Izei-Sighetu Marmației și Baia Mare-Cavnic-Bârsăna.

Recomandarea se datorează și faptului că ne aflăm în perioada de vacanță, iar pentru a preveni blocarea traficului rutier sau formarea de ambuteiaje, prin aglomerarea autovehiculelor în zona unde se desfășoară lucrări de tăiere a copacilor și de reabilitare a drumului național. Agenții de poliție rutieră vor sprijini buna desfășurare a traficului rutier pentru autovehiculele menționate mai sus, pe DJ 184.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet