Publicul din România a dat însă maximul de puncte, 12, țării câștigătoare, Olanda. Melodia este interpretată de tânărul Duncan Laurence, 25 de ani, și se numește „Arcade”. Piesa a adunat cele mai multe puncte, 492. Era, de altfel, și preferata caselor de pariuri. Este prima victoriei a Olandei la Eurovision după 44 de ani.

Au fost două tipuri de vot, votul juriilor din fiecare țară și apoi votul publicului. Acest al doilea vot a schimbat semnificativ ierarhia care rezultase după primul vot, unde printre finalistele-surpriză, care a condus clasamentul o bună bucată de timp, s-a numărat Macedonia de Nord, mica țară care pentru prima oară a participat sub acest nume la competiție. După ce ieșise pe locul al doilea la votul juriului, în final, melodia Macedoniei de Nord a ajuns pe locul 8. Cântecul ce a reprezentat Macedonia de Nord, „Proud”, este interpretat de Tamara Todevska. Este o melodie emoţionantă care i-a pus în valoare vocea.

În primă instanță, au votat juriile din 41 de ţări participante la Eurovision, iar punctajul acordat de ele a contat în proporţie de 50%. Votul publicului a însemnat cealaltă jumătate din punctajul final. Publicul și-a exprimat opţiunea prin SMS sau prin intermediul aplicaţiei mobile dedicate Eurovision.

Din România, Ilinca – reprezentanta ţării noastre la Eurovision în 2017 – a anunţat că juriul a dat Australiei cele 12 puncte. Ulterior, s-a dovedit că publicul din România a preferat melodia Olandei.

După ce 22 de ţări au anunţat repartizarea punctelor, clasamentul era: Macedonia de Nord, Suedia şi Azerbaidjan.

La finalul anunţului, pe primul loc se afla Suedia, Macedonia de Nord şi Olanda, cu 239, 237, respectiv 231 de puncte. Ultimele clasate: Marea Britanie, Israel şi Spania.

În final, publicul a ales, cu 261 de puncte, Olanda, care în total a acumulat 492 de puncte.

Italia a primit de la public 253 puncte. În total, melodia „Soldi” a avut 465 de puncte.

Rusia s-a clasat pe locul al treilea, cu 369 de puncte.

Cele mai puţine puncte au fost acordate de public Germaniei - 0, un record negativ.

Ultima clasată a fost Marea Britanie, cu 16 puncte.

Douăzeci şi şase de piese – despre dragoste, acceptare, integrare, dar şi ură şi bani – au intrat în concurs.

Iată cum arăta clasamentul pe țări după votul juriului și clasamentul final după ce a votat și publicul:


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și