Obişnuit să organizeze concerte în spaţii neconvenţionale, la început şi sfârşit de stagiuni, directorul Filarmonicii Banatul, prof. Ioan Coriolan Gârboni s-a hotărât să treacă dincolo de limitele judeţului şi să-i desfete şi pe alţi melomani cu efectele speciale care însoţesc linia melodică a repertoriului.

"Este un eveniment muzical atipic, dedicat întâlnirii cluburilor Rotary din Timişoara cu colegii din Serbia.
Iniţial, am pus la cale un mega-spectacol, cu o mie de spectatori, artificii şi efecte speciale. Condiţiile de spaţiu, de securitate şi cele financiare nu permit o astfel de desfăşurare, aşa că am restrâns proiectul la o sută de persoane. Vom merge cu soliştii noştri, cu orchestra de 35 de muzicieni noştri şi cu Big Band-ul nostru", a declarat Gârboni.

Din repertoriu mai fac parte piese foarte apreciate de publicul european, unde a fost în turneu estival filarmonica timişoreană, în această vară, dar şi o piesă sârbească.

Programul se va restrânge la 45 de minute pentru a nu perturba circulaţia fluvială pe Dunăre.

Prof. Ioan Coriolan Gârboni promite un spectacol extraordinar, aşa cum şi-a obişnuit, deja, publicul timişorean. El a mai organizat concerte pe treptele Catedralei Mitropolitane, pe Bega, în Pădurea Verde, la Mănăstirea Şag-Timişeni sau pe macarale.

De asemenea, Filarmonica Banatul are programat în această săptămână un concert şi în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu".

Citește și

Comentarii