“E firesc să ai plecări din partid atâta vreme cât celălalt partid se construieşte pe o structură plecată din interiorul PNL unde există oameni care au relaţii personale şi unde există acea mână întinsă de a-i ajuta în proiectele personale. Tocmai din această perspectivă spun că vom avea şi în Maramureş, aşa cum s-a întâmplat în toată ţara”, a spus Nemeş.

“Cât de mult ne afectează pe noi – e o discuţie care suportă şi o analiză. Trebuie văzut cât de mult au fost aici cei care pleacă, cât de mult au muncit în campania electorală, dacă aceştia au participat la activităţile PNL, dacă au contat în ecuaţia politică a individului ca şi muncă şi implicare, nu la nivel de sforării din spate. Aceste lucruri se pot evalua”, a adăugat Nemeş.

În opinia liderului PNL Maramureş situaţia care s-a înregistrat prin formarea PLR pe structura PNL nu iese din tiparele politicii de până acum, arătând că astfel de situaţii s-a înregistrat şi în cazul altor partide. “Din punctul meu de vedere pot să spun că regret fiecare plecare din PNL.

Îmi pare rău că s-a ajuns aici. Îmi pare rău că în urmă cu nouă ani l-am susţinut pe Tăriceanu – în detrimentul preşedintelui Crin Antonescu. Asta s-a întâmplat, în 2005, când a candidat împreună la Congres. Acum, faţă de Tăriceanu nu mai am aceleaşi aprecieri pe care le-am avut atunci, atunci asumându-mi poziţia în detrimentul interesului filialei PNL Maramureş, pentru că am crezut într-un om. La fel spun astăzi: cred în Partidul Naţional Liberal şi nu l-am urmat pe Tăriceanu.

Nici nu o să-l urmez. Ceilalţi colegi ai mei, parte dintre ei, au anumite relaţii personale, dar, într-un final, avem fiecare PMP-ul nostru, PLR-ul nostru sau UNPR-ul nostru – cum au colegii de la PSD”, a subliniat Nemeş.


Preluare: Informatia Zilei

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și