În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 22-27 mai 2017, inculpatul Tomoiagă Grigore, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Dragomireşti, i-a determinat pe numiţii C.G. şi T.G. să taie fără drept un număr de 67 de arbori de esenţă răşinoasă din pădurea proprietatea privată a persoanelor vătămate B.V.D. şi B.I.

În data de 29 mai 2017, i-a determinat pe numiţii T.G.M. şi C.I.F. să sustragă materialul lemnos care a fost încărcat într-un camion, fiind surprinşi de persoanele vătămate. În această împrejurare a izbucnit un conflict în urma căruia persoanele vătămate au procedat la dezarmarea inculpatului Tomoiagă Grigore.

În data de 30 mai 2017, inculpatul Iuga Vasile Teodor, brigadier în cadrul Ocolului Silvic Dragomireşti, a întocmit un raport în care a consemnat aspecte nereale cu privire la evenimentul din data de 29 mai 2017, raport ce a fost înregistrat la Direcţia Silvică Maramureş.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Vişeu de Sus.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Citește și