„Am făcut o vizită de lucru pe drumul Baia Sprie – Bârsana, pentru a da un impuls celor care au datoria de a aduce carosabilul la starea inițială. În cel mai scurt timp, colegii de la SC Drumuri și Poduri Maramureș, împreună cu cei de la Romsilva, vor elibera buștenii, acolo unde mai există, de pe partea carosabilă iar șanțurile și canalele de scurgere vor fi curățate de crengi și vegetație! Se vor poziționa din nou indicatoarele rutiere distruse, iar carosabilul va fi eliberat de orice obstacole și va fi curățat!”, a explicat vicepreședintele Consiliului Județean, Doru Dăncuș.

Pagube de peste două milioane de lei

Societatea care se ocupă de drumurile județene a făcut o centralizare a pagubelor care s-au produs pe drumurile pe care le administrează. Acestea totalizează peste două milioane de lei.

„Avem pagube serioase pe Baia Sprie-Bârsana. De la parapeți distruși, la indicatoare rutiere puse la pământ sau îndoite. Am avut și copaci căzuți, șanțuri înfundate. Se lucrează la curățarea șanțurilor, am degajat drumul de copacii căzuți, la curățenie suntem aproape gata. Am avut mari probleme pe Rotunda, unde abia în după-amiaza zilei de 19 septembrie am reușit să dăm drumul la circulație. Au fost mulți copaci căzuți. Pe Boiu Mare – Vima Mică, pe Codru Butesii, am avut probleme, pe panta de urcare apele au distrus mare parte din ce s-a lucrat acolo. Noi am făcut o evaluare a pagubelor și am ajuns la suma de 2.296.000 lei”, a declarat, pentru Glasul Maramureșului, directorul societății care se ocupă de drumurile județene, Gheorghe Popan.

Acesta a mai precizat că, acolo unde indicatoarele rutiere se vor putea repara, ele vor fi reparate și montate la locul lor, iar unde nu se pot repara se vor comanda altele noi. Numai pe Baia-Sprie – Bârsana au fost circa 250 de indicatoare distruse de furtună.

20 de blocuri afectate, la Cavnic

Sute de case sau anexe gospodărești au fost afectate parțial sau total de furtună, la Cavnic. Căvnicarii pot depune cereri la primărie cu privire la daunele suferite.

„Având în vedere furtuna care s-a abătut asupra orașului în data de 17.09.2017, am dispus măsuri urgente privind mobilizarea în vederea degajării zonelor unde sunt copaci căzuți și a liniilor electrice afectate. În urma furtunii, au fost distruse nouă imobile aparținând administrației publice locale, precum și câteva sute de case sau anexe gospodărești, circa douăzeci de blocuri, clădiri aparținând agenților economici și un autoturism. În privința clădirilor afectate aparținând domeniului public, vom lua măsuri urgente pentru repararea acestora, iar referitor la imobilele distruse aparținând cetățenilor, am dispus înființarea unui ghișeu dedicat acestora pentru depunerea cererilor privind daunele (se va trece valoarea estimativă a daunelor)”, a subliniat primarul din Cavnic, Vladimir Petruț.


Preluare: infomm.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și